onsdag 6 juni 2012

Fria män

Det fick mig att fundera lite på det här med jämställdhet.
Jag är helt klart för att även kvinnor ska få grovarbeta och byta olja på traktorn, men missförstå mig rätt. Eller fel. Det är helt upp till er.
Men ibland slår det så jävla fel när allt ska vara jämställt. Måste det verkligen det?
Jag tänker på brandmän, dessa livräddare och starka män med riktiga mustascher som i händelse av rökutveckling eller brand står som stolta furor att luta sig mot.
Även här ska det vara jämställt. Och visst, det får gärna vara stora starka kvinnor med mustasch i brandförsvaret men så är inte fallet.
Eftersom, utan att ljuga, en normalbyggd kvinna helt enkelt är svagare än en normalbyggd man var intagningskraven för kvinnor lägre för att även de skulle kunna platsa i kåren.
Vad händer vid en skarp situation i det läget? Får kvinnorna lyfta ur barnen ur de brinnande bilarna? Får de kanske dra en lättare slang? Vad vet man.
Men då de olika intagningskraven var diskriminerande, mot MÄNNEN! så sänktes de till kvinnornas nivå.
Detta innebär att vill du överleva en bilkrasch eller villabrand ska du vid samtal med larmcentralen be att få en gammal brandman, med mustasch. För numer är det inte så noga om du kan släpa en 80-kilos docka ur en bil eller springa 100 meter med en slang. Huvudsaken är att du är en hen.

3 kommentarer:

  1. EXAKT den där tanken har retat upp mitt gamla luffarpsyke under dom senaste fem åren!
    Helt sinnessjukt med kvoteringar och Stalinistjämlikhet in absurdum! Jag spyr över det "moderna" synsätt som drabbat samhället.
    Det vore kanske bättre att bry sig om riktig jämställdhet och konsekvenserna av att hålla på med trams som i det beskrivna exemplet?
    Men det är klart, vad fan vet jag? Jag har ju inte ens varit på PRIDE så min åsikt hamnar väl bland dom övriga soporna i det imaginära, patriarkala sopberget.

    SvaraRadera
  2. Word, Lester.
    Word, Peter.

    Jag skrapar med foten och kröker min rygg och bockar och tackar för de sunda åsikterna. Jag håller fullkomligt med er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev rosig om kinderna nu...
      Sund är ett ord som aldrig tidigare tillskrivits mig.
      Tack!;-)

      Radera